BİZLER

  • gereksindiği sağlık hizmetini kamudan almak isteyen vatandaşlar,
  • çok güç koşul ve olanaklar içinde tüm vatandaşlara özverili bir şekilde hizmet vermeye çabalayan sağlık emekçileri,
  • sağlığın yaşama hakkı için olmazsa olmaz olduğunu bilen aydınlar,
  • bir hakkın gereğini yerine getiren hizmetlere ulaşmak için mücadele etmenin bilincinde olan aktivistler,
  • toplumsal yaşamda dayanışma ve katılımın gereğine inanan gönüllüler olarak bir araya geldik ve

    "SAĞLIK HAKKI"MIZIN GEREĞİ OLAN HİZMETLERE ÖNKOŞULSUZ VE EŞİT OLARAK ULAŞMAK VE YARARLANMAK İÇİN ÖRGÜTLENDİĞİMİZİ DUYURUYORUZ!.

    Bizler;

  • "Sağlık Hakkı"nın uluslar üstü sözleşmeler ve anayasamızda da tanımlanan "yaşama hakkını" bütünleyen , her türlü sağlık hizmetine ulaşmamızı ve bunlardan etkin bir şekilde yararlanmamızı gerektiren "doğal bir hak" olduğunu biliyoruz,
  • Sağlık hizmetlerinin, anayasamızda yazılı "sosyal devlet" ilkesi "devletin vatandaş için var olduğu" gerçeğinden kaynaklanan, "adalet", "güvenlik", "eğitim" gibi devlet ve onun organlarınca karşılanması gereken “kamusal bir görev” olduğunun bilincindeyiz.
  • "Sağlık hizmetleri"nin ertelenebilir, yararlanmaktan vazgeçilebilir ya da yerine başkası konulabilir bir hizmet türü olmadığını, bu hizmetlere herhangi bir karşılık ve bedel ödemeden ulaşma ve yararlanmanın da temel bir vatandaşlık hakkı olduğunu düşünüyoruz.

    Yaşadığımız bu dönemde "SAĞLIK HAKKIMIZ” İHLÂL EDİLİYOR"

    Çünkü dünyanın pek çok yerinde olduğu gibi, ülkemizde de "sağlık hizmetleri" hızla ticarileştiriliyor ve özelleştiriliyor.

    Bizler "sağlıktan ve özgürlükten" tasarruf edilemeyeceğinin bilincindeyiz.

    Sağlığı ticarileştirme ve özelleştirme, sağlıklı yaşama hakkımızın daha çok ihlâline yol açmaktadır.

    Bizler yalnız sağlık hizmetlerinden herhangi bir şekilde yararlanırken geçerli olan "Hasta Hakları"nı değil, gereksindiği sağlık hizmetine herhangi bir karşılık ödemeden ulaşamayan ve yararlanamayan insanımızın bu hakkını da içerecek şekilde "sağlık hakkı"nı savunan bir "demokratik kitle" örgütü oluşturmak üzere yola çıktık.

    Aramızda "sağlık hakkını savunan" çeşitli örgütlenmelerin içinde yer alan kişiler de var. Her örgüt kendi temsil ettiği temel amacı ve içerdiği kesimi önceleyen bir çalışmayı gerçekleştirir.

    Bizim örgütümüz toplumun tüm kesimlerini "eşitlik, dayanışma, demokrasi ve katılımcılık" temelinde kapsayacak şekilde "sağlık hakkını ve hasta haklarını" tek bir hedef ve bütün olarak savunan bir örgütlenme olacaktır.

    Bizler;

  • sağlık hizmetinin ve sağlık kurumlarının kendisine ait ve kendisi için varolduğunu düşünen ve bu anlamda "sahiplenen",
  • sağlık hizmetlerinin "eşit, ulaşılabilir ve ücretsiz bir şekilde" tüm topluma sunulabileceğini bilen, buna inanan ve bunun için gerekli her türlü çabayı göstermeye kararlı,
  • sağlık hakkının genel olarak talep ve var edilebildiği ve bunun için kapsamlı, yaygın ve yoğun bir mücadelenin verilebildiği,
  • sorun yaşayanların ihlâl edilen haklarını "kavramsal" olarak ve herkes için savunarak talep eden,

    "demokratik kitle örgütü" temelinde MANİSA SAĞLIK HAKKI VE HASTA HAKLARI DERNEĞİ'ni kurduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.

    Bu amaçlar çerçevesinde kamuoyu ve toplumu bilgilendirip, bilinçlendirerek, ortak ve etkin mücadele programları oluşturmak ve bunları yaşama geçirmek üzere tüm halkımıza katılım, katkı, destek ve işbirliği çağrısında bulunuyoruz..

    Saygılarımızla.
    18 Nisan 2008

    Kuracular Kurulu adına
    Yönetim Kurulu Kurucu Başkanı
    Fadıl GEZEN

  •  

    ENSON 14.05.2008 TARİHİNDE GÜNCELLEŞTİRİLMİŞTİR.
    BU SİTENİN HER HAKKI MAHFUZDUR.
    KAYNAK BELİRTEREK ALINTI YAPILABİLİR.